Kerekasztal

Beszélgetés a táncosképzésről és a táncoktatásról

Bólya Anna Mária
projektvezető

5th Generation – TÁNC munkacímmel indult egy kutatási projekt a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének támogatásával. A kutatás eredményeibe egy születő publikáció fog betekintést adni. A kutatás témája a magyarországi táncos tanárképzés és táncosképzés. Ezeken a területeken fogalmaz meg lehetséges innovációiós javaslatokat. A kutatási területek felölelik a felsőoktatás általános kérdéseit: az oktató megváltozott szerepe, a Z generáció számára kidolgozott mélyfigyelem fejlesztő módszertani modell, a 21. századi kihívásoknak megfelelő felsőoktatási modellek; valamint a táncos-specifikus területeket: a táncoktatás metodikájának innovatív lehetőségei, tudományos háttérrel megalapozott táncmetodikai modell bemutatása, a tánctörténet oktatás tartalmi és strukturális kérdései, a táncosok zenei készségfejlesztésének kérdései, a tánckutatás interdiszciplináris kapcsolatainak erősítése és magas szintű tudományos keretbe való helyezésének kérdései.

2018.09.04-én a kutatócsoport tagjai előadást tartottak a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatintézetében az eddigi legfontosabb eredményekről és a kutatás várható eredményeiről. Az előadást kerekasztal beszélgetés követte. Az előadók táncosképzési, társadalomtudományi és felsőoktatási szakemberek, a kerekasztal beszélgetés résztvevői felsőoktatási, művészetoktatási, művészetelméleti, művészetigazgatási és zeneoktatási szakemberek voltak.

A rendezvény megnyitóját Kocsis Miklós a MMA MMKI igazgatója tartotta, az előadást és beszélgetést Bólya Anna Mária, a kutatócsoport vezetője koordinálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük